Tobias Hysén prisas av domarna

På söndag spelar Tobias Hysén sin sista hemmamatch för IFK Göteborg. I samband med matchen mot Malmö FF kommer han också prisas av domarna.

ANNONS
|

Allsvenskan är inne i slutskedet och då utser Elitdomareklubben den spelare och ledare som "gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen".

Årets spelare blir IFK Göteborgs Tobias Hysén med följande motivering:

"Tobias har under flera år visat sig vara en spelare som trots mycket passion och engagemang på plan uppträder på ett professionellt och respektfullt sätt mot oss domare. Hans förmåga att fokusera på sin egen och sitt eget lags prestation snarare än på oss domare gör honom till en värdig vinnare 2018."

Hysén kommer få utmärkelsen i samband med söndagens match mellan IFK Göteborg och Malmö FF, vilken också är Hyséns sista hemmamatch innan han efter säsongen lägger skorna på hyllan.

ANNONS

Thelin årets ledare

Elfsborgs Jimmy Thelin blir årets ledare och kommer uppmärksammas i helgens match mellan Elfsborg och Brommapojkarna. I motivering står bland annat att han får priset för att han behåller lugnet i med- och motgång och att han "genom sitt fokus på egna lagets prestation bidragit en bra arbetsmiljö för domarna".

Det är 42:a året som Elitdomareklubben utser årets spelare och ledare.

Förra året gick utmärkelserna till AIK:s Henok Goitom och Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS