Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tobias Hysén: "Han har tagit ett stort steg"

Tobias Hysén hyllar sin brors val att komma ut. Samtidigt skickar han en hälsning till rivalernas fans. – Kom igen bara, jag har aldrig brytt mig innan, varför skulle jag bry mig nu, skriver han på baraben.com.

Den blåvita bloggen, baraben.com, publicerade i fredags morse ett långt brev från Tobias Hysén om hans bror Antons val att komma ut som homosexuell. Ett långt ingående inlägg där "Tobbe" hyllar sin brors beslut.

– I dag skäms jag för att jag inte varit starkare som person, att jag inte vågat fråga Anton tidigare om hur det egentligen ligger till. Men en sak är i dag jävligt säker. Jag tycker det är fantastiskt modigt gjort, det krävs en hel del stake, skriver han och fortsätter:

– Han har tagit ett stort steg, för många andra i samma sits också hoppas jag, i rätt riktning.

Han skickar också en passning till kritikernas röster om mentaliteten i omklädningsrummen. Han tror att flera homosexuella slutat på grund av jargongen, men menar att herrarnas elitfotboll aldrig fått chansen att stå till svars.

– På grund av detta av detta har fotbollsspelare fått ett rykte om sig att vara homofober. Att fotbollen har "bögskräck". Jag säger inte att det inte är så, men hur kan man konstatera att så är fallet, när herrfotbollen på elitnivå, aldrig har fått ta ställning?

Hysén avslutar inlägget på hemsidan med att oroa sig över rivalernas fans. Samtidigt står han beredd.

– Jag ska inte säga att jag inte tänkt tanken att: "Vad fan ska AIK, Gais och Malmö-fansen säga nu?" Inget mot just era fans, men ni är de lag som jag ser som våra största rivaler och därför kanske hade haft tankar på att göra det. Som om det inte var nog med att vi har rosa tröjor i år. Till er som tänkt eller vill håna Anton, min farsa, mig eller min familj, som inkluderar IFK Göteborg har jag bara en sak att säga: Kom igen bara, jag har aldrig brytt mig innan, varför skulle jag bry mig nu? Jag älskar er alla, skriver Hysén på baraben.com

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.