Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjänar 2,5 miljoner i veckan – petad av Guardiola

Yaya Toure tjänar 2,5 miljoner i veckan men var inte ens med i matchtruppen för Manchester City. – Jag var inte säker på honom, säger Guardiola.

Pep Guardiola lämnade alltså Yaya Toure utanför matchtruppen i premiären mot Sunderland. Istället för att inleda säsongen med sina lagkamrater fick Toure ta plats på läktaren.
Guardiola har nu lagt lite mer ved på brasan kring Toures framtid i Manchester City. Spanjoren petade även den 33-årige Toure till Champions League-truppen mot Steaua Bukarest nu på tisdag.

Toure har ryktats vara på väg ända sedan hans svaga avslutning av förra säsongen. När han såldes från Barcelona till Manchester City under 2010 var det just Pep Guardiola som skickade iväg honom. Men att Guardiola skulle vilja göra sig av med Toure verkar dock inte stämma.
– Han är en av våra spelare, han tränar utmärkt men jag var inte säker på honom och om han skulle spela. Jag föredrog att han stannade hemma och tränade i Manchester. Vi åker ner med två unga killar istället, säger Guardiola om beslutet.
– Jag föredrog att han tränade och fokuserar på nästa match. Jag har en stor respekt för honom, för hans karriär och hans kvalité, men för den första matchen för säsong, mot Sunderland ville jag ha mer intensitet. Det var därför han spelade, och bara därför.