Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Timo Werner pikas – får nordmakedonskt pass

Tyskland åkte på en blytung förlust i VM-kvalet. En av syndabockarna, Timo Werner, pikas nu i Nordmakedonien – och får ett medborgarskap.

Tyskland åkte på en tung förlust i VM-kvalet på onsdagskvällen. Laget förlorade på hemmaplan mot Nordmakedonien med 2–1 och det är Tysklands blott tredje förlust i VM-kvalsammanhang och den första sedan 2001.

Gästerna avgjorde genom 2–1-målet i den 85:e minuten men strax innan det kunde Tysklands Timo Werner ha vänt matchen till hemmalagets fördel. Werner fick ett gyllene läge att lägga in 2–1 men missade mål – och för det pikas Chelsea-anfallaren, bland annat av den nordmakedonska nyhetssajten Vecer.mk.

Sajten har gjort ett nordmakedonskt ”pass” till Werner som tack för hjälpen till den prestigefyllda vinsten. Personnumret i det fejkade passet är så passande som 1:2 1:2 1:2 1:2, och datum för utfärdande 31 mars 2021.

Den tyska förlusten innebär att landet efter tre spelade matcher ligger trea i sin kvalgrupp, bakom Armenien och Nordmakedonien.

– Besvikelsen är enorm. Det var vårt eget fel, det ligger på oss. Vi såg trötta ut och hade behövt fler friska ben. Vi gjorde för många misstag och lyckades inte hitta en väg genom deras låga försvar, sa förbundskapten Joachim Löw efter förlusten och Löw och det tyska laget har fått tuff kritik hemma i Tyskland efter förlusten.

Bild: THILO SCHMUELGEN
Bild: THILO SCHMUELGEN

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.