Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Paulinho och Kari Arkivuo mot Hammarby 2016.  Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Paulinho och Kari Arkivuo mot Hammarby 2016. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Tillbaka på Tele2 – hoppas på en repris

Paulinho är spelklar och minns Häckens senaste cupsemifinal på Tele2.
– Då vann vi. Mot Hammarby. Nu är vi tillbaka och vill vinna igen, säger brassen.

Under torsdagen kom beskedet att en av de varningar Paulinho tilldömdes i kvartsfinalen mot Gais stryks av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd. Därmed är han spelklar till lördagens match mot Djurgården på Tele2 arena.

– Alla skickade SMS och de berättade att jag kunde spela semifinalen för att hjälpa laget. Det gör mig mycket glad, säger Paulinho efter fredagens taktiska träning på Gothia Park Academy på Hisingen.

Han fick beskedet på torsdag morgon.

Förvånad?

– Nej, inte eftersom han (domaren) gjorde fel. Jag fick ett felaktigt rött kort.

Det är tre år sedan Häcken senast spelade semifinal i Svenska cupen. Den gången vann de till slut hela cupen, mot Hammarby i semifinalen gjorde Paulinho två mål.

Nu finns chansen till ny finalplats.

– Våra chanser är stora! Samtidigt spelar båda lagen bra fotboll. Vi får se hur det går.

Svenska cupen är Häckens chans att nå Europa redan 2019.

– Vi är nära final, men behöver fokusera på morgondagen och besegra Djurgården borta först. Sedan kan vi prata om finalen.

50 procents finalchans

2018 möttes lagen tre gånger. Häcken vann det senaste mötet med 5-0 på Bravida arena. De två andra spelades på Tele2 med Djurgården som vinnare, bland annat mötet i Svenska cupen.

– De har några nya spelare nu. Särskilt när de spelar på Tele2 pressar de högt och spelar bra. Jag skulle säga att det är 50 procents chans för båda lagen i den här semifinalen. Jag tror på en bra match, med bra fotboll.

Häcken mönstrar en stark elva, där Ahmed Yasin får en ny roll i laget, som central offensiv mittfältare, en så kallad nummer tio.

– Det är första gången han spelar som nummer tio. Han har tränat bra som det i veckan. Jag tror att det hjälper oss i vårt anfallsspel, säger Paulinho.

Lindgren hyllar Paulinho

Mittbacken Rasmus Lindgren pekar på några saker Paulinhos närvaro betyder för Häcken.

– Alla vet vad han betyder för den här klubben. Alla vet hur bra han är. Också rent moralmässigt för laget, med hans inställning och karaktär är det jätteviktigt att han är med, säger lagkaptenen.

Matchen har avspark 18.15 på lördagskvällen. Den andra semifinalen spelas mellan AIK och AFC Eskilstuna på söndag kväll.

Preliminär startelva Häcken

Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Alexander Faltsetas – Nasiru Mohammed, Ahmed Yasin, Paulinho – Alexander Jeremejeff.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.