Tillbaka på Gamla Ullevi – buades ut: "Är alltid så mot Blåvitt"

Med 18 minuter kvar bytte BK Häcken in nyförvärvet Mathias Ranégie – som möttes av högljudda burop från sin gamla hemmapublik. – Varje gång jag spelar mot Blåvitt så buas det.

ANNONS
|

I förra veckan hämtade BK Häcken in Mathias Ranégie på free transfer. Mot IFK Göteborg, på Gamla Ullevi inför sina gamla fans, fick anfallaren göra comeback i allsvenskan när han iden 72:a minuten ersattePaulinho.

– Det var kul, det var ett tag sedan, säger Ranégie.

Isamband med bytet hördes det högljudda burop från hemmaläktaren mot Ranégie, som flera gånger sedan han lämnade Blåvitt 2008 har hamnat i fokus i samband med att han har mött FK Göteborg.

– Det finns ju ställen där jag är mer populär än vad jag är här. Men det är en lite rolig grej, jag tror de (fansen) tycker det är en lite rolig grej också. Det buas alltid lite när jag kommer in här.

ANNONS

Han fortsätter:

–Jag stänger av det. Man märker det när man kommer in, det är inga jubel, men det är lite roligt. Det har blivit en sådan sak, varje gång jag spelar mot Blåvitt så buas det.

Nöjd med inhoppet

Förutom en tuff duell med Blåvitts målvakt Pontus Dahlberg hann Ranégie inte med allt för mycket under sitt inhopp. Men när han summerade matchen efteråt var han nöjd med att ha åtminstone ha fått komma in i matchspel igen.

– Att få 20 minuter, det kändes väl ändå okej. Man kommer in i olika typer av matcher, vi försökte hitta en punkt att få vila med boll, jag tror mest Stahre ville att jag skulle komma in och spela. Det kändes okej, det hände inte så mycket.

Och han var nöjd med att Hisingsklubben fick ta med sig en poäng hem över älven.

–Vi är ganska nöjda med 1-1. De hade en typisk Blåvitt-press, men skapade kanske inte några vassa lägen. Vi är nöjda med 1-1. En poäng borta mot Blåvitt är bra.

– Alla vet att Häcken spelar fantastisk fotboll. Sedan måste man vara cynisk ibland också om man spelar borta mot Blåvitt. Men jag tycker vi gör en disciplinerad och bra insats.

ANNONS
ANNONS