Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Tillbaka i startelvan – och hetluften

Petad i sju raka matcher. Mot Elfsborg var Alexander Faltsetas återigen på plan – och i hetluften.
– Det hettar till ibland, konstaterar mittfältaren.

Det har blivit en hel del matcher vid sidan av för Alexander Faltsetas. Gutav Berggren har konkurrerat ut den rivige mittfältaren och tagit platsen bredvid Erik Friberg.

Men när när just nämnde Friberg var avstängd, efter sitt gula kort mot Kalmar FF, fanns Faltsetas återigen med i Andreas Alms startelva.

Senast han gjorde det var 28 juli, borta mot Djurgården.

– Det har varit tufft, väldigt tufft. Man har inte kunnat påverka på det sättet som man vill. Man vill komma in och hjälpa laget, man vill bidra på det sättet som jag kan. Det har varit tufft, säger Faltsetas.

Något Alexander Faltsetas kan bidra med ute på planen är känslor, minst sagt. Mittfältaren drar sig inte från att hamna i hetluften och mot Elfsborg hittade han dit igen.

Tillbaka i hetluften

I matchminut 72 rök han ihop med Elfsborgs, minst lika hetlevrade, Simon Strand som valde att knuffa Faltsetas i bröstet.

Häckenspelaren svarade då med att trycka fram pannan mot Elfborgsspelaren. En situation som renderade i gult kort till de båda spelarna.

– Det hettar till ibland. Det är slutet på matchen och energinivån är lite lägre än innan, det är mycket testosteron och man är uppe i varv ... men det är lite dumt att hålla på sådär, konstaterar han.

Samtidigt vore det inte Faltsetas om han inte tyckte att "bråket" också var lite på sin plats.

– Det är sånt som hör till, vi är två spelare med mycket känslor. Då hettar det till ibland, det är inget mer än det

"Kan gå en MMA-match"

Tillbaka i startelvan, gruff och ett gult kort – det var knappast en högoddsare.

– Jag har väntat och som ni alla vet är det mycket känslor och adrenalin i mitt spel. Så det kan komma sånt, speciellt nu när man missat X antal matcher. Då blir man väldigt tänd på att visa vad man kan.

Under presskonferensen gav Andreas Alm sin syn på situationen.

– Båda två ser ut som de kan gå en MMA-match nästan, de har den intensiteten. Det är två härliga spelare att se spela. Men när Faltsetas studsar upp får han några händer mot bröstet, och det får man inte göra. Sen sätter Alex pannan mot Simons panna, det får man inte heller göra i fotboll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.