Till slut kom debuten: "Har varit tyst och stark"

Under Jörgen Lennartssons regi var det frysboxen som gällde för Blåvitts Sebastian Ohlsson, men med ny huvudtränare fick mittfältaren spela sin första match. – Jag har varit tyst och stark, har bara väntat på att få debutera, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Inför säsongen sågs Sebastian Ohlsson som en prestigevärvning för IFK Göteborg, men det stannade också där. Det blev inga spelminuter överhuvudtaget för yttermittfältaren som, säsongen innan, var Örgryte IS främste målskytt.

Istället fick han finna sig i frysboxen när Jörgen Lennartsson var tränare för Blåvitt, något som ändrades direkt när Alf Westerberg tog över som huvudtränare. I den 85:e minuten mot Örebro SK fick Sören Rieks kliva av och in kom, till slut, Sebastian Ohlsson.

– Det är ju en dröm man haft sedan man var en liten pojke liksom, att spela i Allsvenskan. Så det var skönt att det äntligen blev min tur, säger han efter matchen.

ANNONS

"Det har funnit frustration"

För Ohlsson har säsongen handlat om ett slit som till viss del varit inför döva öron.

– Jag har kämpat och bara kört på. Jag har varit tyst och stark, har bara väntat på att få debutera. Så jag tycker jag var förtjänt av att få hoppa in.

Har det varit frustrerande?

– Det är klart att det har funnit frustration eftersom jag tycker att jag visat att jag borde få spela liksom, men det är som det är.

Vad betyder det här inför framtiden?

– Det är skönt att bara få det här avklarat, så behöver det inte bli en så stor grej nästa gång man kommer in.

ANNONS