Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Tifohyllningen: "Bästa jag har sett på länge"

Hemmasupportrarna hyllade Gamla Ullevi med ett mäktigt tifo inför rivalmötet mellan IFK Göteborg och AIK. Efteråt var IFK-spelarna minst sagt imponerade. – Det var det bästa jag har sett på länge, säger Sebastian Eriksson till GP.

IFK Göteborg vann rivalmötet hemma mot AIK med 1-0 efter ett fint solomål från Elias Omarsson och en gedigen laginsats. Och det var inte bara på plan som Blåvitt imponerade på måndagskvällen - utan också på läktarna, där hemmafansen bjöd på ett tifo av högsta klass innan avspark, när de hyllade hemmaarenan Gamla Ullevi som i år fyller hundra år. 

Och efteråt passade de blåvita spelarna på att hylla supportrarna för tifot. 

– Helt fantastiskt. Det var extremt mäktig inramning. Tifot vi hade i premiären förra året var väldigt fint, det här var i samma klass. All heder till de som lägger sin fritid utan att få något tillbaka mer än kärleken till klubben. Det gav oss mycket och vi tog med det in i matchen. Ett extremt fint tifo och jag är ödmjuk och full beundran för de som har fixat det här, säger Emil Salomonsson efter slutsignalen. 

Sebastian Eriksson höll med. 

– Det var det bästa jag har sett på länge. 

Han fortsätter: 

– Det är ju så man alltid vill ha det egentligen, men man får förstå att det inte går att ha det så varje match. Det är i alla fall en extra känsla i de här stora matcherna när man kommer ut och får se det här.