Lionel Messi.
Lionel Messi. Bild: JUAN MEDINA

Tidigare landslagsspelarens attack på Messi: ”Har autism”

Christophe Dugarry har meriter från det franska fotbollslandslaget. Nu vill han att landsmannen Antoine Greizmann tar mer plats i Barcelona. Sättet han förmedlar det på – en supersågning av stjärnan Lionel Messi.
– Varför är han (Griezmann) rädd för en kille som har autism?, säger Dugarry.

ANNONS
|

Ja, det är en ordentlig attack han kommer med den tidigare landslagsspelaren Christophe Dugarry. Bakgrunden är Barcelonas franska anfallsstjärna, Antoine Greizmann, haft en riktigt tuff period i sitt spanska klubblag där han bland annat bänkades mot Atletico Madrid.

Nu tycker Dugarry att Greizmann ska ta mer plats och göra större väsen av sig i omklädningsrummet. Inte minst genom att stå upp mot Barcelonas superstjärna Lionel Messi.

– Varför är han (Griezmann) rädd för en kille som är 1,5 meter lång och har autism? Det han behöver göra är att visa vem som bestämmer. Jag har sagt det hela säsongen att det finns problem med Messi. Han måste slå honom i ansiktet. Det är sant att Messi kan passa honom bollen oftare, men ärligt, jag är inte överraskad över att situationen har blivit så här. Griezmann har förlorat självförtroendet och borde gå och prata med Messi för att lösa problemet, säger Dugarry.

ANNONS

Den ordentliga sågningen av Messi har såklart väckt uppmärksamhet och enligt Goal har Dugarry också kommit med en ursäkt i sociala medier.

”Jag ångrar det jag sa djupt. Jag menade ingenting illa om dem som har autism. Det var aldrig syftet”, skriver Christophe Dugarry.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS