Joel Mumbongo.
Joel Mumbongo. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tidigare Häcken-talang till Premier League-klubb

Han har ett förflutet i Örgryte IS och BK Häckens juniorlag. Även i Utsikten BK. Nu är Joel Mumbongo klar för en fortsättning i Premier League-klubben Burnley.
– Jag har tur att de fortfarande ville ha mig här, säger Mumbongo till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det var säsongen 2018 som Joel Mumbongo lämnade BK Häckens U19-lag för Utsikten i division 1. Där blev det 15 matcher och sju gjorda mål för 20-åringen som därefter tog ett rejält kliv i karriären. Utsikten byttes nämligen mot Hellas Verona i italienska Serie B.

LÄS MER:Joel Mumbongo tar ett stort karriärsteg

Nu är det officiellt att nästa anhalt blir England för Joel Mumbongo och det blir Premier League-klubben Burnley han kritar på för.

Mumbongo har sedan en tid tillbaka varit i England och tränat med laget och nu är det alltså klart att han skriver kontrakt med klubben. Trots att han brottas med en knäskada.

– Det började bra, men med tiden blev det svårt för mitt knä när tempot blev för högt. Jag har tur att de ändå vill ha mig. De har också hjälpt mig, vilket jag är tacksam för eftersom jag inte tror att många lag hade gjort så. Jag tror att de bara hade skickat hem mig, säger Mumbongo till Burnleys hemsida.

ANNONS

Tanken är att Joel Mumbongo inledningsvis ska tillhöra klubbens U23-lag.

– De kommande månaderna vill jag bara spela matcher och komma tillbaka till den form jag var i innan skadan, säger Joel Mumbongo.

ANNONS