Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Thomas Tuchel: "Det var en känsla av maktlöshet"

Ett dygn efter attentatet mot Borussia Dortmunds spelarbuss spelades laget kvartsfinal i Champions League mot Monaco. Tyskarnas tränare, Thomas Tuchel, ville inte spela matchen så snabbt efter den otäcka händelsen.

– Vi skulle ha velat ha mer tid att bearbeta det. Vissa av spelarna skakade enkelt av sig det, men det finns också spelare som verkligen påverkades. De är mer eftertänksamma, säger Tuchel.

Den tyske tränaren riktade stark kritik mot Uefa när Dortmund anlände till Signal Iduna Park.

– Det var bara "i morgon spelar ni". Till syvende och sist fattades beslutet i Nyon i Schweiz om vi skulle spela dagen därpå eller inte. Det var en känsla av maktlöshet, säger han.

Men kvartsfinalen spelades och det normalt sett så hemmastarka Dortmund förlorade, 2–3.

Läs också: Monaco imponerade och vann – Dortmund illa ute

Efter matchen intervjuades Dortmunds mittfältare Nuri Sahin av Viasat sport. Ett dygn efter attentatet var han märkbart skakad.

– Det är svårt att prata om det och hitta rätt ord. Vi har sett det (liknande attentat) hända runt om i världen, men till och med när det har hänt i mitt eget hemland har det känts avlägset, säger han.

– I går kväll fick vi känna på hur det är att vara mitt i det, fortsätter han.

Dortmundmittfältaren berättar sedan att han inte haft en tanke på fotboll det senaste dygnet. Inte förrän han hoppade in i den andra halvleken.

– Jag kommer aldrig att glömma mina lagkamraters ansikten (i bussen), säger han.

Läs också: Explosion vid spelarbuss - fotbollsstjärna skadad

Läs också: "Vi duckade och kastade oss på golvet"