Thomas Ravelli har opererat hjärtat

Thomas Ravelli har genomgått en omfattande hjärtoperation. Felet upptäcktes i samband med Let’s Dance för två år sedan – och nu väntar en lång rehabilitering för målvaktshjälten.
– Jag har förberett mig som inför en viktig fotbollsmatch, säger han.

ANNONS
|

62-årige Thomas Ravelli är för de flesta känd som målvakten som tog Sverige till VM-semifinal 1994 och som var en del i dåtidens framgångsrika IFK Göteborg. På torsdagen valde Ravelli att på instagram berätta om den hjärtoperation han nyligen genomförde. Orsaken var det hjärtfel som upptäcktes i samband med inspelningarna av Let’s Dance för två år sedan. Då upptäcktes att han hade två läckande klaffar – ett besked som kom som en chock för Ravelli.

– Ja, jag har ju klarat mig bra och kunnat göra allt det jag velat göra. Jag har sprungit och spelat golf och tennis och egentligen inte känt av det här, utöver att jag varit lite trött och sliten.

ANNONS

Det dröjde dock fram till för två veckor sedan innan man beslutade sig för att göra ett ingrepp. Och det var en rejäl operation han tvingades till.

– Ja, det var ju i över fyra timmar, med hjärt- lungmaskin. De bytte en klaff och lagade en annan. Så det är klart att det var en väldigt, väldigt stor operation.

Var du orolig inför operationen?

– Jag har under hela sommaren tränat riktigt ordentligt. Jag har förberett mig som inför en viktig fotbollsmatch, och det är så jag har tänkt hela tiden: Nu ska jag spela en viktig match. Och så har jag försökt tänka positivt, att det här kommer att gå bra. De här läkarna har gjort det så många gånger, så de kan ju det här, säger Ravelli och fortsätter:

– Det roliga var ju att en av läkarna berättade att när de var klara så hade tjejerna satt på ”När vi gräver guld i USA”, och alla dansade. När han sa det skrattade jag som fasen, men då fick jag jäkligt ont igen.

Nu väntar en tid av rehab för den forne stormålvakten. Han räknar med att det dröjer ett antal månader innan hjärtat och kroppen återhämtat sig helt. Än så länge har han långt kvar till toppformen, av naturliga skäl.

ANNONS

– Jag orkar ju ingenting. Jag är helt slut. I början fick jag gå med rullator och orkade kanske tio meter. Men i dag gick jag ungefär en kilometer, så man får väl åka successivt, säger Ravelli – som ser positivt på framtiden:

– Innan operationen så var det ju som att gå runt med 40 kilo extra på ryggen. Och det där kommer jag ju att slippa om några månader när allting har läkt. Så jag kommer få mycket bättre flås än jag haft tidigare.

Med facit i hand var det tur att du var med i Let’s Dance så att det här upptäcktes?

– Ja, det får man ju nästan säga. Och året innan spelade vi ju in Superstars. Då hade jag säkert samma hjärtfel, men då gick jag ju och vann, säger han och skrattar försiktigt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS