I fjol var Simon Thern utlånad till AIK.
I fjol var Simon Thern utlånad till AIK. Bild: NILS JAKOBSSON

Thern bekräftar: Förde samtal med Blåvitt

Simon Thern, 25, är klar för IFK Norrköping. Samtidigt bekräftar han att det fördes diskussioner med IFK Göteborg. – Poya Asbaghi kändes spännande när vi träffades, säger Thern till Kvällsposten.

ANNONS
|

Den 11 januari kunde GP avslöja IFK Göteborgs intresse för att värva Simon Thern från holländska Heerenveen.

”Det är en intressant och duktig spelare”, skrev sportchef Mats Gren i ett sms då.

I samma veva som Thern nu, för Kvällsposten, berättar att han har skrivit på för IFK Norrköping bekräftar han att IFK Göteborg var aktuellt, så också hans tidigare klubb Malmö FF.

– Båda klubbarna var med i bilden, men efter diskussioner och tankar känns det nu helt rätt med Norrköping. MFF-sportchefen Daniel Andersson var positiv i våra samtal och Göteborgs nye tränare Poya Asbaghi kändes spännande när vi träffades, säger Thern som har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Norrköping. Han kommer presenteras av klubben under eftermiddagen.

ANNONS

– Jag ska göra allt för att etablera mig i toppen och bli en av allsvenskans bästa mittfältare, känner att klubben satsar på mig. Jag har haft många givande samtal med tränaren Jens Gustafsson, som tänker mig som en mittfältare som har driv och kan göra en gubbe. De har redan två mera kontrollerande mittfältare.

I ett sms till GP skriver Poya Asbaghi:

"Jag vill gärna inte kommentera spelare som inte representerar Blåvitt kommande säsong".

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

ANNONS