Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

TFF får dispens – Blåvitt premiärspelar på Vångavallen

På söndag spelar IFK Göteborg allsvensk premiär mot nykomlingen Trelleborg. Efter viss osäkerhet står det nu klart att matchen spelas på Vångavallen, sedan TFF har fått dispens av Svenska Fotbollförbundet.

Klassiska Vångavallen möter inte alla krav som ställs för att få husera allsvensk fotboll. Därför har Trelleborg ansökt om dispens för att få spela där fram tills att berörda uppgraderingar är genomförda. På onsdagen kom beskedet om att Svenska Fotbollförbundet beviljat dispens till arenan – vilket gör att den allsvenska premiären mellan TFF och Blåvitt kommer spelas på Vångavallens gräs.

– Även om vi hela tiden utgått från att matchen kommer att spelas på Vångavallen så är det naturligtvis skönt att nu fått det sista i land. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till Trelleborgs kommun, entreprenörer, samarbetspartners och vår egen organisation. Alla har verkligen gjort ett fantastiskt arbete. Nu ser vi fram emot premiären på söndag, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef för Trelleborg till klubbens hemsida.

Dispensen gällde sex punkter, bland annat kvalitén på omklädningsrummen, läktarkapacitet och pressrum.

LÄS MER: "Vi tar det försiktigt i veckan"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.