Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KENTA JÖNSSON
Bild: KENTA JÖNSSON

Testade hos Öis – nu klar för ny klubb

Han testade med Öis och imponerade – men någon flytt till Sällskapet blir inte av.
AIK:s U19-spelare Gustav Berggren, 19, har i stället kritat på för Dalkurd.

Gustav Berggren, till vardags i AIK:s U19-lag, är en av spelarna som har testat med Örgryte under klubbens provspelsvecka.

Den snabbfotade mittfältaren imponerade i tisdagens internmatch på Öisgården och fick beröm av Öis sportchef Igor Krulj efteråt.

– Han är väldigt bolltrygg, och det är därför han är med oss. Sedan tycker jag att det finns andra också som stack ut, på ett positivt sätt, men Gustav är duktig, sade Krulj till GP då.

LÄS MER: AIK-ungdomsspelare imponerade i internmatchen

Och Berggren själv verkade ha fått ett bra första intryck av klubben.

– En trevlig klubb. En fin anläggning, sedan är det svårt nu när det är så mycket provspelare att känna pulsen på A-truppen. Men ett gott intryck, absolut, sade spelaren efter matchen.

Men nu står det klart att det inte blir mer än ett provspel hos rödblått, det här då Berggren i stället har bestämt sig för att krita på för superettan-konkurrenten Dalkurd.

LÄS MER: Här är provspelarna som testar med Öis

Övergången blev officiell under fredagen.

– Det känns bra och riktigt kul att vara här. Jag har fått ett gott intryck av klubben under tiden jag varit här och jag vet att Dalkurd är ett spelande lag, som vill rulla boll och spela en offensiv fotboll. Det är något som passar mig väldigt bra, säger Berggren till Dalkurds hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.