Taylor Leach lämnade GFC för att lägga av – skrivit på för amerikansk storklubb

Efter säsongen 2019 lämnade backklippen Taylor Leach Göteborg FC för att avsluta karriären och flytta hem till USA. Nu har försvararen skrivit på för NWSL-klubben Utah Royals. "Den här chansen var för bra för att säga nej till", skriver 27-åringen till GP.

ANNONS
|

Taylor Leach var en kugge i Göteborg FC:s backlinje men lämnade klubben efter säsongen 2019 för att avsluta karriären, endast 27 år gammal.

Planen vara att flytta hem till Ohio, USA, och bli tränare för flicklag.

– Det är lite bitterljuvt för det är svårt att lämna laget som blivit som en familj men jag ser också fram emot att komma tillbaka till USA och ge tillbaka till fotbollen, att ge unga tjejer det jag har fått. Jag tror det blir en bra övergång för mig att gå från spelare till tränare, att inte lämna fotbollen helt, sa hon till GP efter sista matchen i oktober 2019.

ANNONS

LÄS MER:Taylor Leach avslutade karriären – som kapten och målgörare

Återförenas med Press

Men nu har Leach tänkt om.

Under måndagen presenterades hon av NWSL-klubben Utah Royals och spelar alltså vidare på elitnivå.

"Jag blev kontaktad av Utah när jag flög hem och den här chansen var för bra för att säga nej till. Det ska bli kul att spela i USA, nära familj och vänner", skriver Leach i ett sms till GP.

Hur långt kontraktet är är oklart då det står i ligans policy att detaljer i kontrakt inte avslöjas.

– Vi har letat efter en mittback som kan tillföra kunskap och erfarenhet till vår backlinje. Vi är glada att ha hittat Taylor och att hon ville komma till Utah Royals, säger klubbens general manager Stephanie Lee till klubbens hemsida.

I Utah Royals blir Leach lagkamrat med det amerikanska landslagsstjärnan och tidigare GFC-spelaren Christen Press.

Utah Royals slutade sexa i National Women's Soccer League 2019.

ANNONS