Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Talangernas drömbesked: ”Makalöst”

IFK Göteborgs Alexander Leksell och Gais Jesper Johansson är båda uttagna som reserver till den trupp som åker till OS i Rio. Båda är i det närmaste lyriska över beskedet. – Det är makalöst häftigt, jag rös i hela kroppen, säger Blåvittalangen.

Tidigare under fredagen presenterade U21-förbundskaptenen Håkan Ericson den svenska fotbollstrupp som ska åka till OS i Rio. Bland de uttagna fanns IFK Göteborgs försvarare Alexander Leksell och Gais målvakt Jesper Johansson. Båda åker med som reserver – och kan bli aktuella för spel om någon skulle bli skadad.

Blåvitts 19-åring berättar att han rös i hela kroppen när han fick det positiva beskedet.
– Det är aldrig så att jag känt mig säkert på det här, så när det nu var klart släppte allt. Det är makalöst häftigt. Hur stort som helst, jublar Leksell, som spelade hela matchen då IFK Göteborg slog ut walesiska Llandudno i Europa League-kvalet.

Trots att han bara är med som reserv – och därmed inte är garanterad en enda minuts speltid – råder det inga tvivel om att Blåvittalangen är oerhört förväntansfull.
– Bara att åka till Brasilien ska bli häftigt. Man vet ju att det är ett fint land där fotbollen är otroligt stor. Det ska bli kul att få uppleva. Sedan blir det nytt att träna och spela i ett sådant klimat, det tror jag kan bli speciellt och innebära en liten omställning, säger Leksell.

Målvakten Jesper Johansson blir den förste på 80 år att representera Gais vid ett olympiskt spel. Den senaste att göra det var Holger Jernsten under Berlin-OS 1936.
– Det är en fantastisk känsla, helt klart. Det går knappt att fatta. Jag tror att det kommer bli häftigt som fasen, menar 22-åringen.

Precis som för Leksell är chansen till spel inte alltför stor. Det är dock inte något som Johansson deppar över.
– Nej, jag kommer bara köra på som vanligt, träna hårt och stötta laget. Det blir en otrolig erfarenhet vilket som. Det ska bli kul bara att få åka med, tycker han.

Gaismålvakten menar att det är svårt att förutse hur det ska gå för Sverige i OS.
– Vi har ett bra lag som jag tror på. Sedan handlar det om att åka dit och verkligen tävla. Vi ska köra på, så får vi se hur långt det räcker, säger Johansson.

Turneringen pågår mellan 3-20 augusti.