Talangerna sänkte AIK – Wålemark och Youssef med varsitt mål

Ynglingarna Patrik Wålemark och Ali Youssef sänkte AIK under söndagen med varsitt mål. Båda talangerna gjorde sina första mål för säsongen när Häcken tog en välbehövlig seger.
– Jag tänkte, shit, jag måste göra mål nu, säger Ali Youssef om sitt mål.

ANNONS
|

De som bärgade segern åt Per-Mathias Högmo i hans premiär var två ynglingar.

Patrik Wålemark, 19, och Ali Youssef, 20, gjorde varsitt mål och bidrog till att slutresultatet blev 2–1.

För Patrik Wålemarks del var målet det första för säsongen vilket betyder mycket med tanke på klubbens svaga säsongsinledning.

– Det var jävligt skönt. Det är inte det finaste målet jag gjort, men det var skönt att trycka in den iallafall, säger Patrik Wålemark.

Målet kom till på retur efter en nick av Gustav Berggren på hörna.

Man är ju van att se dig bara göra snygga mål – har du jobbat på att göra de enkla målen också?

ANNONS

– Jag har tänkt på det, jag gör ju inga sådana mål egentligen. Så det var ett sällsynt mål att göra. De är nästan de skönaste målen – bara en tap in.

LÄS MER:Drömstart för Högmo i premiären

Patrik Wålemark stod även för en assist i matchen när han frispelade Ali Youssef som han likaså gjorde sitt första mål för säsongen.

– Jag la bara fram den till honom så jag ska inte ta för mycket credd för den. Det syns ju i statistiken, men det är Alis (Youssef) mål, säger Patrik Wålemark.

Högmo berömmer Youssef

Matchens andra målskytt Ali Youssef fick på presskonferensen efter matchen beröm av tränaren Per-Mathias Högmo.

Youssef, som valt att representera Tunisien, har varit borta på landslagssamling under EM-uppehållet.

– Jag har fått bra självförtroende genom att vara borta med landslaget och kört på under ledigheten. Så jag känner mig redo och självförtroendet byggs upp, säger målskytten efter matchen.

Ali Youssef hade även ett bra läge i första halvlek, så det var mycket tankar som for genom huvudet när han väl skulle sätta bollen i nät.

– Jag missade läget i första halvlek. Så jag tänkte, shit, jag måste göra mål nu. Jag kan inte missa det här. Så man var lite stressad.

ANNONS

Youssef är uppvuxen i Biskopsgården och inför matchen hedrades den polis som mördades i området i onsdags. Men händelsen har inte påverkat målskytten på ett personligt plan.

– Nej, asså. Det här har pågått länge. Så man har blivit lite van. Men självklart att man känner av det lite, men annars har jag inte tänkt på det så mycket. Jag spelar fotboll och det är min grej, säger Ali Youssef.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS