Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Talangen utvisad i andra matchen: ”Känslorna tar över”

Kristopher Da Graca fick chansen i IFK Göteborgs backlinje för andra gången mot Malmö. I sitt livs största match imponerande han stort – fram tills han kapade Alexander Jeremejeff och visades ut. – Det är första gången jag spelar inför en så stor publik och känslorna tar över, säger han.

Han hyllades från flera håll efter debuten från start mot Häcken senast. Mot Malmö, i sin andra match från start, var Kristopher Da Graca länge lugnet själv. Sommarvärvningen från Arsenals akademi kroppsfintade bort meriterade motståndare och avväpnade både Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff föredömligt.

– Det gick bra kände jag. Jag var lugn med bollen, säger han.

Lika lugn var han dock inte utan boll. I 63 minuten drog han på sig sitt första gula, tre minuter senare kom det andra.

– Det är frustration helt enkelt. Det är tråkigt att jag får rött kort. Jag är van vid England. Nu när jag kollat på den ser man att foten är uppe men jag tar ju bollen. Det är domarens beslut, säger han om utvisningen.

Påverkades du av trycket från läktarna?

– Ja, det är första gången jag spelar inför en så stor publik. Jag är nervös och känslorna tar över, säger han.

Alf Westerberg, som hade starka åsikter om ett annat domslut i matchen, tyckte utvisningen var helt riktig.

– Det är svårt att ha några invändningar mot den. Det är en tuff miljö och ett tufft motstånd att göra sin andra seniormatch i och mot. Då kan sånt här hända. Jag vill inte hänga honom för det, säger han.