Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Talangen trivs med tillvaron i Gais: "Har tagit kliv"

Första tiden i Gais präglades av lite speltid och endast några korta inhopp. Men på sistone har Rickson Mansiamina etablerat sig i den grönsvarta startelvan. – Jag är inte hundra procent än, men det blir sakta men säkert bättre och bättre, säger han.

I förlustmatchen mot Degerfors senast fick Rickson Mansiamina chansen från start på mittfältet av Benjamin Westman. Till mötet med Trelleborg var Westman utbytt mot Patrik Ingelsten som huvudtränare – men det spelade mindre roll för Mansiamina som på nytt fick förtroendet från start när Dardan Rexhepi tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom. 

– Jättekul att få spela så mycket. Sakta men säkert har jag kommit in i det. Det är inte hundra än, jag har mer att ge, men jag har tagit kliv. Det är åtminstone en början att bygga på det här.

Och nu menar AIK-lånet, som hämtades in sent inför årets superetta-säsong, att det bara är att gnugga vidare för att behålla sin plats i laget. 

– Det gäller att fortsätta och vara hungrig och ge allt hela tiden i varenda situation, då kommer det lossna fullt ut med det andra också. 

Vad är det du själv tycker att du behöver förbättra för att känna dig nöjd?

– Jag orkar inte 90 minuter än, det är väl framför allt det jag fortfarande behöver steppa upp. Jag behöver komma in mer i matchtempo. Det ser okej ut, men i vissa lägen slarvar jag och inte riktigt tajmar rätt kanske. Men det händer, det är så det är med fotboll. Och man vill ju alltid ha mer...

Ser sig själv som forward

19-åringen har använts på olika positioner under den inledande delen av säsongen. Mot Trelleborg fick han chansen i anfallet bredvid Alibek Aliev, en roll han trivs i.

– Jag spelar helst forward eller släpande, jag pratade med Patrik om det och det är där han ser mig också. Jag spelade där i AIK också när vi spelade 3-5-2. Jag trivs som forward, gärna så att jag får komma ner och bli rättvänd, det gillar jag. 

Och talangen, som inte tycker att laget i någon större utsträckning har påverkats av tränarbytet, är optimistisk inför framtiden – trots att det har varit en stökig första del av 2017. 

– Vi har försökt att inte fokusera så mycket på det som har hänt på tränarfronten, vi har tränat bra och Patrik har kommit in fint. Vi har haft en tuff period där det inte har gått som vi har velat, vi har tagit för få poäng och inte gjort tillräckligt mycket mål, men nu känns det som att vi verkligen är på gång.