Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Talangen tillbaka i Gais – tränar med klubben

För ett år sedan lämnade Emin Grozdanic Gais.
Nu är talangen tillbaka, åtminstone tillfälligt. Försvararen som står utan avtal tränar med klubben.

Inför säsongen 2018 tog Emin Grozdanic klivet upp från akademin till Gais A-trupp. Där tog han för sig och fick spela sju matcher i superettan.

Men det blev bara ett år i A-truppen.

Förra vintern stod det klart att Gais och försvararen inte lyckats komma överens om en kontraktsförlängning av det utgående avtalet och att spelaren därmed lämnade klubben.

– Jag var tydlig med att jag ville ha speltid ... och ja, vi kom inte överens. Med de förutsättningarna ville jag testa något nytt. Jag var öppen för att lämna, sade Emin Grozdanic till GP då.

Ett par månader senare kritade han på för Syrianska. Men efter en säsong och 14 seriematcher i Södertälje-klubben är han återigen utan avtal.

Nu är han tillbaka på Gaisgården och tränar med Grönsvart.

LÄS MER: Grozdanic om avskedet i Gais

Men någon permanent återkomst är, enligt sportrådets ansvarige Jonas Östergaard, i nuläget inte särskilt aktuellt.

– Det är inget konkret så. Han är med och tränar. Jag är inte inkopplad på det sättet så att vi har kollat hur hans kontraktssituation ser ut. Det är en kontakt som är tagen direkt med tränarna om han kunde få vara med.

U-spelare lär lyftas upp

Bedömer du att det finns någon chans att det kan bli en värvning?

– Det har jag inga kommentarer till.

Östergaard berättar vidare att Gais på det stora hela är färdiga med truppbygget, även om han inte utesluter att det kan bli ytterligare någon förstärkning.

– Vi tror att vi är så gott som klara, men det vet man aldrig säkert. Det kan hända saker. Det är inte så att vi har en lista kvar nu, vi har värvat till positionerna som vi har pratat om. Målvakt, mittback och anfallare, säger Östergaard som inte finner det osannolikt att också någon spelare från de egna leden kan komma att lyftas upp till A-truppen innan seriesäsongen drar igång.

– Det är mycket möjligt att det blir så, säger Östergaard som inte vill utveckla mer än så.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.