Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Talangen stannar i Blåvitt – lånas ut direkt

Efter en tid av oklarhet är det nu fastställt, Billy Nordström stannar i IFK Göteborg och kommer under nästa säsong lånas ut till Varberg Bois i Superettan. – Jag är stolt som en tupp!

I mitten av december kom det uppgifter gällande att talangen Billy Nordström inte blir kvar i IFK Göteborg, klubben han tillhört sedan barnsben, trots att klubben ville ha honom kvar.

Men snabbt därefter ryktades det att vänsterbacken trots allt skulle bli kvar, och nu bekräftar han för GP att så är fallet.

– Jag har skrivit på ett kontrakt på två år, plus ett optionsår, säger Billy Nordström och fortsätter:

– Jag är oerhört glad över att få vara kvar i IFK Göteborg, jag känner mig stolt som en tupp just nu.

"Den bästa lösningen"

Billy Nordström har tillhört Blåvitt sedan han var tio år, därför kom som en chock för många när det stod klart att 21-åringen inte ville förlänga med IFK Göteborg. Men enligt honom handlade det endast om speltid och en mer klar framtid.

– Jag hade ju ett optionsår jag kunde utnyttja, men jag kände att ett år inte var aktuellt för mig. Sen var jag ju tydlig med att jag ville ha mer speltid och då dök ju Varberg upp som förslag.

Vänsterbacken poängterar att han hela tiden haft som önskan att stanna kvar för att försöka ta plats i IFK. Att han får stanna i organisationen, samt att man kunde lösa allt genom en utlåning till Varbergs Bois i superettan gör att han känner sig nöjd med slutresultatet.

– För mig personligen är detta den bästa lösningen, jag är född blåvit och tvekade inte en sekund när vi skulle skriva kontraktet.

Hoppas på mycket speltid

Nästa säsong hittar man alltså Nordström i Superettan och Varberg Bois, han berättar att han fått väldigt positiva signaler från tränare Jörgen Wålemark och att han hoppas på att få speltiden han saknat den senaste tiden.

– Jag är väldigt taggad och har fått bra signaler från Jörgen, mitt mål nu blir att få mycket speltid. Det har jag egentligen saknat sedan jag blev senior.

Har Jörgen Wålemark sagt något om din speltid?

 Det finns ju egentligen ingen i världen som är en given startspelare, men jag har fått väldigt bra signaler.

Var måna om att behålla Nordström

Enligt Billy Nordström så dröjde det inte länge innan han och IFK Göteborg började förhandla efter det att han avböjt en förlängning. Han säger att det bara dröjde några timmar innan han fick höra att sportchef Mats Gren ville förhandla igen.

Till GP berättar Gren att man startade förhandlingarna igen när Varberg kom in i bilden och att man varit måna om att kunna behålla sin 21-åriga talang.

– Vi var väldigt måna om att hitta någon lösning, vi tror fortfarande på Billy och att han kanske tar steget i framtiden.

Nu när ni lånar ut honom, vart sätter det er i jakten på en vänsterback?

– Vi tittar väl lite grann på hur vi ska lösa det nu. Det är inte riktigt hugget i sten, så jag kan inte ge dig något namn.