Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Talangen missar stormatchen – frågade om domaren var blind

Andreas Öhman har konkurrerat om en trupplats i Blåvitt de senaste veckorna. Mot Malmö FF står han dock utanför truppen. Anledningen? Han ifrågasatte en domares synförmåga. – Han sade något om att domaren var blind, säger tränaren Alf Westerberg.

I cupmatchen mot Landvetter fick Andreas Öhman gott om speltid för IFK Göteborgs a-lag. Efter att ha fått följa med till Europa League-mötet med Helsingfors redan förra sommaren har talangen fått stå på tillväxt det senaste året. Sedan Alf Westerberg tog över tränarjobbet i Blåvitt verkar han dock ha kommit närmare en plats i startelvan. 

Mot Malmö FF finns han dock inte med. 19-åringen är avstängd mellan den 25 och 29 augusti efter en incident i U19-serien. 

Det var i en match mot Gais som Öhman ska ha ifrågasatt domarens synförmåga, blivit utvisad och sedan avstängd för en grov utvisning. 

– Han ifrågasatte domarens synförmåga och blev därför utvisad, säger Alf Westerberg. 

Vad var det som hände?

– Jag såg inte matchen och törs inte gå in på det, men han stod ute på sin kant och sade något om att domaren var blind. 

Öhman hade troligtvis rest med Blåvitt till Malmö men fick nu istället lämna över trupplatsen till junioren Erik Gunnarsson, som tränade med a-laget på lördagen.

– Ja, det blir ju så. Får du en grov utvisning, nu tycker jag i och för sig att det här var harmlöst, men får du en grov utvisning är du avstängd från allt. Du får en match per automatik i samma tävling, men sedan är han avstängd fredag till tisdag.