Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Talangen gjorde comeback när ungt Öis vann

Marcus Lantz vilade hela ordinarie startelvan. Då fick talangen Jens Cajuste, som gjorde comeback efter sin skada, göra sina första minuter för året när Öis besegrade IFK Uddevalla med 1-0 i en träningsmatch på Öis-gården. – Det var jättekul att vara tillbaka, säger 17-åringen.

Efter två inhopp och en match från start belönade Öis 17-åringen med ett a-lagskontrakt inför årets säsong. Men sedan avtalet skrevs på i december har Jens Cajuste haft det kämpigt. En överbelastningsskada i ljumsken har hållit talangen borta från matchspel under en tid.

Men i kväll fick han för första gången i år spela match. 
– Som alltid var det roligt att spela. Det var verkligen jättekul att vara tillbaka, säger han. 

Tränare Marcus Lantz hade bytt ut hela startelvan sedan cupskalpen senast, då Öis fick med sig en poäng i bortamötet med IFK Norrköping. Det öppnade för Rasmus Andernil Bozic och Cajuste på centralt mittfält från start. Men med tanke på skadan fick Cajuste nöja sig med 45 minuters spel. Någon känning låg dock inte bakom bytet. 

– Nej, allt kändes lugnt med ljumsken, så det var inga problem. 

"Stod upp riktigt bra" 

Mötet mellan Sällskapet och division 2-laget var en tajt och jämn historia med få målchanser. Men i den 84:e minuten kunde till slut inhoppande Marwin Leidevall avgöra matchen när han tryckte in 1-0, efter en frispark från kanten.

Och trots att det inte var någon bländande tillställning var tränare Marcus Lantz nöjd med vad han fick se från sitt unga lag. 
– Vi hade nästan idel U-spelare med i kväll, det var riktigt kul att se våra unga killar mäta sig med Uddevalla som förväntas bli ett topplag i division 2. Vi stod upp riktigt bra.