Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Talangen får kontrakt med Häcken: "Spelat till sig detta"

Lucas Hedlund, 19, har skrivit på ett A-lagskontrakt med Häcken. Talangen har skrivit på ett kontrakt på 1+3 år. – Han har spelat till sig detta, så enkelt är det, säger Sonny Karlsson.

Näste spelare att få A-lagskontrakt med BK Häcken är yttern Lucas Hedlund. En spelare som leder interna skytteligan i U19-allsvenskan med sina 17 mål. Under året har han fått träna en del med A-laget och nästa säsong tar han klivit in i A-laget på riktigt.
Hedlund och Häcken har kommit överens om ett kontrakt på ett år med option på tre år.
– Lucas har spelat sig till detta, så enkelt är det. Ju bättre han blir i sin spelförståelse, ju längre kan han nå, för han har redan många spetsegenskaper. Alla är inte poängspelare men Lucas har visat det både i U21 och juniorerna, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Lika nöjd som Sonny Karlsson är Lucas Hedlund själv.
– Det känns väldigt bra, det har varit mitt mål sedan jag kom hit till Häcken. Det här är en bra miljö, jag har utvecklats mycket här och det finns bra förutsättningar för att ta steget vidare, upp i A-lagsfotbollen. Nu ska jag bara kriga på, hålla mig frisk och jobba hårt, så hoppas jag att det blir speltid i A-laget så småningom, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se