Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Taggat på Camp Sweden: "Det har varit helt underbart"

Det är inte bara fest och fotboll för alla på Camp Sweden. Vissa måste jobba också.… – Det har varit helt underbart, säger Amelia Olsson som är volontär på Camp Riviera.

Solen skiner i Nice där Camp Riviera ligger, området med pooler, havsutsikt och massvis av svenska flaggor andas Sverige på något sätt. Detta trots att det ligger i Frankrike. Men alla på området är inte festglada supportrar. Två av de som jobbar på den enorma anläggningen är två tjejer från Göteborg, Helena Moberg och Amelia Olsson.
– Jag hade nästan velat åka hit även om jag inte hade jobbat. Jag är fotbollsintresserad och har spelat fotboll hela livet. Det är sådana här saker jag vill jobba med i framtiden och det är en bra lärdom att se hur de sköter evenemanget, säger Helena Moberg.
– Jag har aldrig spelat fotboll men är uppväxt i en fotbollsfamilj. Men att följa landslaget tycker jag är väldigt kul, säger Amelia Olsson.

Vad har ni för uppgifter här då?
– Vi jobbar på olika områden. Det kan vara allt från att plocka undan ölburkar till att stå i baren till att hålla på med maten, säger Moberg.
– Att se till att alla har det bra och ingen ramlar in i varandra, säger Olsson och skrattar.

Hur har stämningen varit här? Det är mycket festande?
– Väldigt bra, det har varit bra stämning. Fast det var helt knäpptyst när Italien gjorde 1–0. Den dagen var det lite halvdött på festfronten. Även jag trodde att de flesta skulle tröstdricka eller något. Men annars har det varit bra stämning, säger Moberg.

Duon är två av cirka 140 volontärer som jobbar på Camp Sweden, alla med samma mål. Se till att supportrarna har det bra, att njuta av vädret, stämningen och en del festande.
– Det har varit helt underbart. Det är väldigt bra volontärer och vi har jättekul ihop. Vi har haft lite otur med vädret men vi har haft det bra ändå, säger Olsson.

Ni ångrar inte att ni åkte ner?
– Gud nej! Det är det här jag vill jobba med, säger Moberg.
– Jag hade åkt igen om jag fick chansen, säger Olsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.