Tårögd Janne Andersson efter uttåget: ”Hemskt och brutalt”

Sverige åkte ur EM efter ett sent förlängningsmål. Efter matchen var det en tårögd förbundskapten.
– En hemsk upplevelse att vara med om, säger Janne Andersson.

ANNONS
|

Det var i förlängningens sista minuter som Ukrainas Artem Dovbyk nådde först på ett inlägg och nickade in 2–1-målet. Sverige besegrades och får lämna EM efter åttondelsfinalen.

– Jag tycker vi är ett bättre lag. Vi gör en ganska bra match. I andra halvlek har vi chanser att vinna matchen ganska klart och det kändes som att vi skulle kunna fortsätta växa i turneringen, säger en väldigt besviken förbundskapten efter matchen.

LÄS MER:Gary Lineker rasar efter Marcus Danielsons utvisning

Janne Andersson är märkbart tagen när han pratar med C-more.

– Det är så hemskt och brutalt, så det kan inte vara värre när vi snackar idrott.

ANNONS

I den andra förlängningskvarten drabbades Sverige av en utvisning när mittbacken Marcus Danielson gick in vårdslöst mot Ukrainas Artem Besedin.

– Jag har inte sett kortet. Mina kollegor säger att det är rött men jag har inte sett det. Jag utgår från att det är rätt.

”Jag har bara kramat honom”

Det var av förklarliga skäl nedstämt i svensklägret efter slutsignal.

– Ingenting sades i omklädningsrummet. Det var bara tystnad. Alla är besvikna, då är det inte lönt att säga något, det är inget som biter.

Förbundskaptenen beskriver framtiden som ett sorgearbete.

– Det får ta lite tid. Det är den tuffaste förlusten i min karriär. Har förlorat många gånger tidigare men när så mycket står på spel och matchen är som den är... Oerhört tungt.

På presskonferensen efter matchen utvecklar Andersson sina tankar ytterligare om uttåget.

– Det är en hemsk upplevelse som spelare och ledare att vara med om. Det är det värsta jag har varit med om i fotbollssammanhang såklart.

LÄS MER:Stöttningen efter röda kortet: ”Första jag gjorde var att krama honom”

Trots nedstämdheten i stunden tycker han ändå att Sverige har gjort ett godkänt mästerskap. Det var första gången sedan 2004 som Blågult gick till slutspel i EM.

– Vi vann gruppen och gick vidare, det var längesen Sverige gjorde det. Och vi är med hela vägen för att vinna den här matchen, men faller på mållinjen, mycket på grund av det röda kortet.

ANNONS

– Jag har en uppfattning av att vi har gjort det bra. Klart godkänt i min värld, säger Janne Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS