Tågkaos och förlust för GFC

Formsvackan fortsätter för GFC. Mot Djurgården åkte laget på en tung 2-0-förlust. Men de hann åtminstone till Stockholm Stadion i tid.

|

Uppladdningen var inte optimal för GFC inför bortamötet med Djurgården. Göteborgarna hamnade mitt i en tågförsening och ankom till Stockholm bara knappt två timmar innan avspark. Och bättre skulle det inte bli när det väl blev spel för GFC.

Pauline Hammarlund hade förvisso ett par chanser i inledningen av mötet med Djurgården på Stockholms stadion, men efter en halvtimma var det i stället hemmalaget som skulle ta ledningen. Johanna Rytting Kaneryd gick omkull i närkamp med Beata Kollmats och domaren pekade på straffpunkten. Michaela van den Bulk var säker från elva meter.

I den andra halvleken försökte gästerna hitta en väg in i matchen, men motgångarna fortsätter att grina göteborgarna i ansiktet. Med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid kunde Johanna Rytting Kaneryd pricka in 2-0, vilket blev matchens sista mål.

GFC fortsätter därmed att harva i botten av tabellen och laget har inte vunnit en match sedan den 1 maj när Vittsjö besegrades med 2-0.