Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Systrarna Lydia och Olivia Schough tog ton och sjöng VM-låten
Systrarna Lydia och Olivia Schough tog ton och sjöng VM-låten "Enade" inför tusentals fans på Götaplatsen. Bild: Robin Aron

Systrarna Schough sjöng vid bronsfirandet

Bronsfirande inför tusentals på Götaplatsen. Då tog Olivia Schough ton tillsammans med systern Lydia.
– Det var fantastiskt att få dela det med henne, säger förre Göteborg FC-stjärnan.

Olivia Schough räds inte rampljuset, inte heller har den förre GFC-stjärnan några problem med att ta till ton och bjuda på show.

Vilket blev uppenbart när hon tillsammans med statsminister Stefan Löfven, eller "Steffe" som hon kallade honom, sjöng på Abbas "Lay all your love on me" efter den säkrade bronspengen.

LÄS MER: Olivia Schough får statsministern att släppa loss

När VM-medaljen skulle firas tillsammans med uppemot 30 000 fans på Götaplatsen bjöd Olivia Schough återigen på en duett. Den här gången var det lillasystern Lydia som stod som sångpartner.

Tillsammans sjöng de låten VM-låten "Enade", som Lydia skrivit.

I publiken stod pappa Bertil och njöt.

– Jag fick rysningar. Men jag visste att de kunde sjunga så jag är inte förvånad.

Olivia själv ville dock inte ta allt för mycket ära för den fina sången.

– Nu var det ju mest Lydia som sjöng, men det var helt otroligt såklart. Jag är så stolt över den lilla tösen. Det var fantastiskt att få dela det med henne, säger hon efter bronsfesten.

"Njuter till max"

När Olivia Schough får höra att uppemot 30 000 fans tagit sig till Götaplatsen blir hon upprymd av glädje.

– Det är helt otroligt. Jag kan inte förstå att det har blivit så jävla stort här hemma, vi njuter till max kan jag säga.

Under hela mästerskapet har det rapporterats om succé-tittarsiffror, både i Sverige och övriga världen. Dessutom slog årets VM herrarnas mästerskap förra året när det kommer till medialt intresse, alltså TV-inslag och skrivna artiklar.

Olivia Schough tror att VM 2019 har kommer ha en stor betydelse för framtidens damfotboll.

– Otroligt mycket tror jag med tanke på hur många som kom idag, det visar ju att intresset är stort. Jag hoppas vi har kunnat inspirera många tjejer till att vilja träna och spela fotboll, så vi kan få nya tjejer i landslaget i framtiden.

Ska hänga på Strandbaden

I slutet av juli drar damallsvenskan igång igen och då är det dags för Olivia Schough att byta blågut mot Djurgårdens blåa ränder.

Men innan dess blir det en välförtjänt semester hemma i Halland.

– Semestern blir hemma i Falkenberg. De flesta jobbar dock, men jag ska hänga där. Jag ska bo på Strandbaden hela veckan. Så det blir perfekt, skrattar hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.