Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

SvFF stöttar Albin Ekdal efter hatiska kommentarer

Landslagsspelaren Albin Ekdal uttryckte sitt stöd för hbtq-rörelsen i en kampanjfilm. Uttalandet möttes av hatiska och homofobiska kommentarer på Twitter – nu uttrycker Svenska Fotbollförbundet att de står bakom Ekdal.

Det var i samband med Stockholm Pride som Albin Ekdal uttryckte sitt stöd för hbtq-rörelsen i en kampanjfilm i Sportbladet.

– Det är inte den enskilde killens ansvar att våga. Det är min, din och alla andras uppgift att se till att det inte krävs mod. Utan att det ska vara enkelt och roligt att berätta att man är kär, sa 30-åringen i klippet.

Uttalandet delades av hans italienska klubb Sampdoria på Twitter med orden ”Vi är stolta över dig – och vi är med dig på detta”. Tweeten möttes av en del missnöje och homofobiska kommentarer och nu vill Svenska Fotbollförbundet visa att de stöttar Ekdal.

– Det är otroligt starkt av Albin, det han gör. Det är bedrövligt att det får de konsekvenserna och effekterna. Det visar bara att vi måste jobba ännu hårdare med de här frågorna, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.