Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SvFF och Lagerbäck överens om kontraktet

Svenska fotbollsförbundet och Lars Lagerbäck är överens. Den tidigare förbundskaptenens kontrakt i nya landslagsrollen sträcker sig över 2017. - Man kan säga att det är över VM-kvalet, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Sedan tidigare är det klart att Islands succécoach Lars Lagerbäck är klar för det svenska landslaget. Men inte i sin gamla roll som förbundskapten för Blågult utan som en extra resurs i Janne Anderssons nya landslagsstab. Fram tills nyligen har det dock varit oklart hur länge Lagerbäck ska ha sin nya roll. Men nu har Lagerbäck och Svenska fotbollsförbundet kommit överens om ett avtal som sträcker sig över hela 2017.

- Man kan säga att det är över VM-kvalet, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

I måndags började Lagerbäck sin roll som rådgivare till den tidigare IFK Norrköping-tränaren. Och han kommer alltså att finnas med på hela kvalresan mot VM 2018 som avgörs i Ryssland. 

Några detaljer kring kontraktet ville dock inte generalsekreteraren avslöja. 

- Det viktigaste är att han känner starkt för svensk fotboll, det är grunden till det här, men avtalet stannar mellan oss.

Lagerbäck ska fungera som rådgivare åt Janne Andersson och kommer delta i all planering kring landslaget och även finnas tillgänglig under de blågula landslagssamlingarna. Hans tjänst beräknas motsvara en halvtid. Lagerbäck är sedan en tid tillbaka uppskattad som tv-expert hos Viasat, och den rollen ska han, enligt Håkan Sjöstrand, kunna ha kvar.

- I mån av tid kan man ha andra uppdrag, det ser vi inte som något problem, säger Håkan Sjöstrand.