Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sveriges VM-kvalmatch flyttas

Den 20:e oktober spelar det svenska landslaget en VM-kvalmatch mot Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg. Nu har matchstarten skjutits bakåt en halvtimme. – Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att se matchen, både i Sverige och i Danmark, säger Mikael Jiffer, Marknads- och Försäljningschef på Svenska Fotbollförbundet.

Sverige fick en bra start på VM-kvalet genom 2-0-segern över Kroatien i Peter Gerhardssons första match som förbundskapten i förra veckan.

Nästa match är den 20:e oktober. Då ställs Lotta Schelin och resten av det svenska landslaget mot Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg.

Men nu meddelar det svenska fotbollsförbundet att matchen flyttas en halvtimma – från 18:45 till 18:15. Detta på grund av önskemål från Danska Fotbollsförbundet DBU och sändande tv-bolaget i Danmark, DR1.

– Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att se matchen, både i Sverige och i Danmark. När ändrad avsparkstid tillgängliggör matchen i Danmark samtidigt som det inte påverkar negativt för parterna i Sverige ser vi positivt på att fler kan följa den spännande kvalmatchen, kommenterar Mikael Jiffer, Marknads- och Försäljningschef på Svenska Fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

De som köpt biljett men inte kan gå på grund av den ändrade matchtiden uppmanas att kontakta Got Event som säljer biljetterna.