Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sveriges två EM-motståndare kryssade

Sveriges EM-gruppspelsmotståndare Slovakien och Polen spelade båda 1–1 i sina näst sista träningsmatcher inför mästerskapet som inleds om mindre än två veckor.

Slovakiens László Bénes kvitterade till 1–1 i mötet med Bulgarien, vars mål gjordes av Atanas Iliev, i österrikiska Ried im Innkreis. Slovakiens och IFK Göteborgs storstjärna Marek Hamsik saknades i truppen. Han missade IFK Göteborgs senaste match, mot Djurgården, och då kommunicerade klubben att han hade en känning. Om det är den känningen eller något annat som är orsaken till Hamsiks frånvaro är oklart.

LÄS MER: Pontus Farnerud om förtroendet för Roland Nilsson, Marek Hamsiks framtid och sportsliga utvärderingen

I Wroclaw tog hemmalaget Polen ledningen genom Jakub Swierczok, men Vjatjeslav Karavajev kvitterade för ryssarna och även den landskampen slutade oavgjort.

1–1 var överlag det gångbara resultatet under tisdagskvällen då de EM-deltagande nationerna Kroatien och Nordmakedonien också kryssade med samma siffror mot Armenien respektive Slovenien.

Slovakien avslutar sin EM-uppladdning med träningsmatch mot Österrike på söndag. Polen möter Island om en vecka. Den 14 juni möts Slovakien och Polen i S:t Petersburg i lagens EM-premiär.

Sverige möter Slovakien i den andra gruppspelsmatchen den 18 juni och ställs i den sista gruppspelsmatchen. den 23 juni, mot Polen.

LÄS MER: Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

LÄS MER: Turkisk storklubb har lagt bud på Marek Hamsik