Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sveriges kross i U21-kvalet – vann med 10-0

Sverige stod för en mäktig kross i kvalet till U21-EM. Laget besegrade Armenien med hela 10-0.

Sverige tog på tisdagen emot Armenien i kvalet till U21-EM. Matchen, där Sverige var hemmalag, spelades dock i polska Lublin eftersom de armeniska spelarna inte släpptes in i Sverige på grund av inresereglerna under pandemin.

I den 32:a minuten gav Jesper Karlsson Sverige ledningen och rasslade det till i den armeniska målburen flera gången om.

Innan paus hade Karlsson gjort både 2-0 och 3-0 och med det fullbordat sitt hattrick, där två av målen kom på straff.

I andra halvlek fortsatte de svenska målen trilla in.

Svante Ingelsson gjorde 4-0 och därefter stod Paulos Abraham för två mål, Amin Sarr för ett och Emil Hansson, som byttes in i den 67:e minuten, hann göra tre mål. Sverige hade alltså två hattrickskyttar i matchen som slutade 10-0.

”Känns som två olika lag”

Häckens Pontus Dahlberg stod i mål hela matchen och fick hålla nollan. Även Häckens Daleho Irandust fanns med från start men byttes ut i den 83:e minuten, innan det stod han för en assist. I den 89:e minuten kom IFK Göteborgs Yahya Kalley. Han hann i sin landslagsdebut göra en assist innan matchen var slut.

– Det känns som det är två olika lag vi möter. Första halvlek tycker jag ändå de står upp ganska bra. Sen i slutet här säckar de totalt. Jag är ändå nöjd, det är en bra prestation, säger tremålsskytten Jesper Karlsson till C more efter matchen.

Sverige ligger nu trea i sin grupp efter Italien och Irland. För att nå EM-slutspelet krävs gruppseger eller att bli en av de fem bästa tvåorna.

Pontus Dahlberg fick hålla nollan mot Armenien. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL
Pontus Dahlberg fick hålla nollan mot Armenien. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.