Sverige missade chansen att straffa England

ANNONS
|

U21-EM-premiär och förhoppningarna var höga på Håkan Ericsons landslag, trots att ett starkt England stod för motståndet.

Den första halvleken präglades av ett tufft närkampsspel och ett spelövertag för England, som skapade många fasta situationer. Sverige hade två ledningschanser som Pawel Cibicki var inblandad i.

Efter knappt en timmes spel fick Cibicki läge vid straffområdeslinjen efter en rensning. Högerbredsidan såg välriktad ut och närmade sig det bortre krysset, men träffade ribban.

Knappt tio minuter senare rann Carlos Strandberg igenom men avslutade utanför. Kort senare hade England en ribbträff efter ett distansskott som styrdes i ribban via svenskt försvarsben.

Peking-backen missade straff

I den 80:e minuten fick Sverige chansen att ta ledningen från straffpunkten. Den engelska vänsterbacken Ben Chilwell satsade hårt med dobbarna före mot Linus Wahlqvist strax innanför Englands straffområde.

ANNONS

– Jag får en tackling med dobbarna före, solklar straff, säger Wahlqvist i Kanal 5 efter matchen.

Wahlqvist tog själv hand om straffen men misslyckades att lura målvakten Jordan Pickford med ett chippförsök.

LÄS OCKSÅ:Straffsumparen: "Kände mig lite för säker kanske"

Det blev inga mål i EM-premiären och Sverige och England får med sig varsin poäng. Ett resultat som förbundskaptenen Håkan Ericson hade tagit på förhand.

– Ja, det hande man så klart gjort. Det skönt att känna att vi är med. De har sin fysik och sina hörnor. Men när vi får tag i bollen så ser vi att vi även kan spela mot sådana här lag, säger han och fortsätter:

– När jag kommer in till killarna i omklädningsrummet så är det tyst, jag säger att jag är stolt över den attityden. Men vi möter England och vi ska vara stolta över prestationen, säger han.

Nu väntar Polen

Wahlqvist delade Ericsons analys av matchen.

– Bra match av oss, det är alltid viktigt att inte förlora en premiär. Så det är en bra start på turneringen. I början trycker de ner oss för mycket och har för mycket boll men sedan får vi tag på bollen mer och gör det bra.

ANNONS

Sverige möter Polen på måndag och Slovakien på torsdag nästa vecka.

–Polen är ett ännu mer fysiskt lag i det längre spelet. Jag tror att det finns ännu större ytor mot Polen att spela när vi får ner bollen, säger Ericson.

Sveriges startelva (4-4-2):Anton Cajtoft - Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson, Filip Dagerstål, Adam Lundqvist - Simon Tibbling, Kristoffer Olsson, Melker Hallberg, Alexander Fransson - Gustav Engvall, Pawel Cibicki.

ANNONS