Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Sverige bröt måltorkan – Seger avgjorde mot Skottland

Skotska fötter, skotska ben och den skotska ribban. Sverige prickade allt utom målet i träningslandskampen mot Skottland. Till slut hittade Caroline Seger rätt med en nick och säkrade – med bara minuter kvar att spela – en 1–0-seger.

Det är en månad kvar till EM-premiären. Men fortfarande råder viss måltorka i det svenska damlandslaget.

Efter bara sex mål på de åtta första landskamperna i år beordrade Pia Sundhage extra avslutsträning inför Skottlandsmatchen, Sveriges näst sista landskamp före EM.

Men den svenska förbundskaptenen såg inte särskilt nöjd ut efter den avslutande träningen och lär inte vara helt nöjd efter matchen heller. Sverige skapade visserligen gott om chanser, bland annat på de många hörnorna, men avsluten som rutinerade målvakten Gemma Fay inte hade klarat på egen hand stannade varje gång på skotska spelare framför mål eller gick utanför.

Med en kvart kvar att spela fick så Caroline Seger bra träff med huvudet – men avslutet gick i ribban. Till slut fick Seger dock en chans till, ytterligare en nick i 84:e minuten. Och då satt äntligen bollen, efter en snygg framspelning av Hanna Glas.

Sista chansen

Landskampen var den sista innan Pia Sundhage ska presentera sin EM-trupp (23 spelare) i nästa vecka. Hon sade på förhand att det fanns frågetecken kring "fyra, fem" platser. Efter den mållösa första halvleken passade Sundhage på att lufta några extra av avbytarna, bland annat i anfallet.

Men till slut var det veteranen Caroline Seger som räddade den svenska äran med sitt 1–0-mål. Efter 22–3 i avslut och 13–1 i hörnor.

Ett knappt godkänt resultat för Sverige. Men ett mycket bra genrep för Skottland.

Tufft läge

Även Skottland, med svenskan Anna Signeul som förbundskapten, är klart för EM. Laget har dock fått en tuff lottning – England, Spanien och Portugal – och lär säkert få en dos självförtroende av den täta matchen mot Sverige.

Det kan laget behöva – för skadebekymren har hopat sig.

– Vi har inte varit så lyckosamma. Spelarna pratade till och med om att det vilar en förbannelse över laget, sade Signeul inför matchen.

– Det är otur att det kommer inför ett mästerskap. Men så är det.