Sverige överkört av Portugal utan Ronaldo

Ingen Ronaldo – ändå körde Portugal över Sverige i Nations League och nu är Blågult illa ute i turneringen.

ANNONS
|

Även utan storstjärnan Cristiano Ronaldo, som testat positivt för covid-19, lyckades hemmanationen skapa en rejäl anstormning direkt från avspark. William Carvalho hade en boll i stolpen redan efter drygt tre minuter och efter 20 minuter hade Manchester City-spelaren Bernardo Silva spräckt nollan efter en snabb omställning.

Sverige ryckte upp sig och skapade en del fina anfall, inte sällan anförda av Dejan Kulusevski, men utan utdelning. I stället fortsatte det att gå undan när Portugal ställde om. Strax före paus skruvade João Cancelo ett inlägg perfekt bakom Sveriges backlinje där Ronaldos ersättare Diogo Jota rusade fram och rullade in tvåan. Samme Jotas kväll skulle bli än bättre när han efter drygt 70 minuter gjorde 3–0 vilket också blev slutresultatet.

ANNONS

– Det är tungt såklart, vi vill inte åka hit och förlora med stora siffror. Jag tycker att vi är där och stör dem i första och vi behöver lite flyt mot ett sånt är motstånd och sätta chanserna och det har vi inte i dag. Andra är det svårt, man vill gå framåt men vet att de kontrar sönder oss. Det är ett svårt läge, säger Viktor Claesson till TV4 efter matchen.

LÄS MER:Svensk ilska efter Portugals mål

Ödesmatch i november

Tvåmålsskytten Jota, som fick chansen när Ronaldo saknades, säger efter matchen:

– Individuellt är jag självklart nöjd med min prestation men resultatet är det viktigaste och i slutändan tror jag att vi nådde ett resultat som är ganska svårt mot ett motstånd som Sverige. Självklart känner jag mig väldigt stolt.

Sverige är nu illa ute i Nations League. Efter 3–0-förlusten mot Portugal i Lissabon under onsdagskvällen har blågult nu fyra raka förluster i turneringen och är hotat att flyttas ner en division då det sämsta laget åker ur A-divisionen. Man kan dock tacka Frankrike och Kylian Mbappé som avgjorde sent, 2–1, borta mot Kroatien. Kroaterna har tre poäng till godo på Sverige med två matcher kvar att spela. Om en månad möts lagen i Stockholm. Det blir dock utan förbundskapten Janne Andersson på bänken – han fick u matchen mot Portugal sitt andra gula kort i turneringen och är avstängd mot Kroatien.

ANNONS

LÄS MER:Fransk seger håller Sveriges hopp vid liv

Så startade Sverige:

Olsen – Lustig, Lindelöf, Jansson, Bengtsson – Kulusevski, Olsson, Ekdal, Claesson – Quaison, Berg (K).

Så startade Portugal:

Patricio – Cancelo, Dias, Pepe, Guerreiro – Carvalho, Fernandes, Danilo – Jota, Joao Felix, Silva

LÄS MER:Ronaldo bryter isoleringen – lämnar landet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS