Svenssons succé - uttagen i veckans MLS-lag: "Lite chockad"

Gustav Svensson har fått en lyckad start i MLS. Nyligen togs den tidigare Blåvitt-spelaren ut i ligans "veckans lag" - men inte som mittfältare utan som mittback. – Ett härligt kvitto på att man gör något rätt i en ganska ovan position, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

I vintras bröthan kontraktet med sin kinesiska klubbGuangzhou. Men ryktena om en flytt hem till Sverige och IFK Göteborg, som han lämnade efter säsongen 2015,hann inte ta fart innan "Gurra" hade skrivit påför amerikanska MLS-klubben Seattle Sounders.

Väl på plats i Nordamerika har 30-åringenfått en lyckad start.

Svensson har startat samtliga fyra ligamatcher så här långt - och efter den senaste omgången fick han lite extra belöning i form av att han blev uttagen i veckans lag av MLSsoccer.com. I Göteborg skördade han sina främsta framgångar som mittfältare - men i veckans lag blev han uttagen som mittback, en position han har huserat på de två senaste matcherna.

ANNONS

– Jag har spelat både högerback och nu mittback i de två senaste matcherna. Lite chockad att jag kom med i veckans lag som mittback, men ändå ett härligt kvitto på att man gör något rätt i en ganska ovan position, säger han till Fotbollskanalen.

För lagets del har säsongsinledningen innehållit både upp- och nedgångar. Efter fyra spelade omgångar har Seattle spelat in fem poäng.

– En okej start på säsongen, säger Svensson.

ANNONS