Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svenssons bil i fokus på träning

Mixad zon dagen efter Fotbollsgalan inför den viktiga matchen mot Portugal – och en bil hamnar i centrum. – Jag tycker att det är väldigt fint att förbundet valde att uppmärksamma mig, säger Anders Svensson.

Anders Svensson slog tidigare i år rekordet för antalet spelade landskamper. Svenska Fotbollförbundet valde att fira det på sitt alldeles speciella sätt: genom att ge Elfsborgsmittfältaren en bil, mitt under direktsändning i måndags kväll.

Ett beslut som väckte många känslor, inte minst eftersom Therese Sjögran i damlandslaget – som också har slagit rekord i antal spelade landskamper – inte har fått någonting.

– När jag hade spelat 100 landskamper fick jag en basker och en blädderbok. Så detta var väl lite finare. Förbundet har aldrig uppmärksammat rekord tidigare vad jag vet, och det är klart att det kan bli en reaktion. Om folk har åsikter kring det, så måste jag respektera det. Själv känner jag stolthet, säger Anders Svensson.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft lät påskina i tv-sändningen i måndags att bilen kunde skänkas tack vare ett samarbete med en sponsor. Detta tillbakavisas nu.

– Fotbollförbundet kontaktade oss och ville köpa en bil för att uppmärksamma Anders Svensson. Vi sålde bilen och där slutade vårt engagemang, säger Per Carleö, marknadschef på Volvo, till Dagens Media.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.