Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Svensson lämnar TV-rutan – letar nytt jobb

Anders Svensson, 43, ville fortsätta men fick inget nytt kontrakt med Discovery. Därför lämnar nu fotbollsprofilen rutan.
– Det är tråkigt såklart, säger han.

Han gjorde hela 148 landskamper för Sverige och spenderade fem säsonger i engelska Southampton. Annars var Anders Svensson trogen sitt Elfsborg under sin spelarkarriär. Den karriären har dock varit över sedan vintern 2015 då han la skorna på hyllan.

Därefter tog han snabbt klivit över och blev expert hos TV-kanalen Discovery. Men när kanalen nu hårdsatsar och har köpt rättigheterna till allsvenskan i fotboll får Anders Svensson dock inte något nytt avtal med kanalen.

– Det var inte mitt beslut att lämna. Men det öppnar andra möjligheter, säger han och fortsätter:

– Det blir lite tråkigt såklart. Jag hade gärna jobbat kvar med allsvenskan för det är den ligan jag följer mest ihop med Premier League. Sen har dock allt sin tid.

Vad ska du göra nu då?

– Vi får se. Jag har lite förfrågningar från klubbar och lite annat. Sen jobbar jag hårt med mitt Toca Center som jag driver i Kungsbacka. Där kommer vi öppna något mer center under 2020, troligtvis i Stockholm.

Är du intresserad att ge dig in i en klubb igen?

– Jag vet inte riktigt ... jag jobbar ju en hel del som det är och då är det inte lätt att gå in i ett tränarjobb. Jag har lite olika erbjudanden som jag funderar på och det känns spännande. Ska du dock gå in i ett tränarjobb eller bli assisterande så är det minst lika mycket tid som om du är spelare. Det känner jag inte för och det känns inte aktuellt för mig.

"Inget behov av det"

Suget efter att vara inblandad i elitfotbollen finns inte riktigt där längre. Något som sakta men säkert försvann efter en lång karriär på högsta nivå.

– Jag fick ju hålla på så länge så jag har inget behov av det. Jag kände mig ganska färdig där på slutet och det är väldigt skönt att leva ett flexibelt liv. Jag kan vara med familjen, resa mycket och nu får jag hitta något där jag fortfarande kan vara med familjen för det kommer jag inte att ge upp, säger han.

Det är extra skönt att kunna ta igen lite tid med familjen nu?

– Oh ja! Det är lyx för mig och något jag inte kommer att tumma på. Att vara med familjen och kunna hitta på saker tillsammans och bara vara med varandra är något jag värderar väldigt högt. Det är verkligen lyx för mig.

Lite lyxigt också att du inte behöver hoppa på vilket uppdrag som helst?

– Så är det! Jag klarar mig ... men det är alltid roligt att ha något att göra. Jag gillar att träffa folk och är social av mig. Jag vill inte bara sitta hemma och inte göra något. Vi får se vad jag hittar på i framtiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.