Svensson har inte övergett Blåvitt: "Ställer klockan"

Han lämnade klubben efter förra säsongen. I Kina stortrivs Gustav Svensson även om han saknar laget i sitt hjärta. …– Jag ställer klockan och går upp sent och kollar matcherna, säger han.

ANNONS
|

Den nu 29-årige mittfältaren var lysande för IFK Göteborg under fjolåret och hyllades rejält. Men Gustav Svensson valde att lämna klubben för att prova lyckan i Kina och Guangzhou R&F. Där är han lika given i startelvan som han var under tiden i Blåvitt.

– Jag har varit avstängd en match efter för många gula kort. Annars har det blivit mycket spel, lite som mittback men mestadels som innermitt, säger han och fortsätter:

– Vi spelar lite annorlunda här med två väldigt offensiva ytterbackar, så det blir jag och en till som är defensiv mittfältare. Vår tränare vill verkligen hålla bollen på marken och det är lite annorlunda för kinesisk fotboll men det passar oss jättebra.

ANNONS

Klubben ligger just nu åtta i tabellen – rejält långt efter storklubben Guangzhou Evergrande. Men Svensson och klubben är väldigt nöjda med sin säsong.

– Alla är nöjda och säsongen har varit bra för oss. Nu har vi fyra matcher kvar på säsongen, jag kommer dock missa nästa match då jag har en stukning och hela foten har svullnat upp.

Hur trivs du och familjen?

– Väldigt bra! Det är en jättefin stad, trevlig folk och bra harmoni i klubben. Vi får ofta besök och just nu har jag föräldrarna här så det är kul att kunna visa upp Kina för vänner och familj.

Låter som att du blir kvar ett tag?

– Det vet man inte. Det kan ändras väldigt snabbt. Det är ju extrema pengar i de här klubbarna och man känner ju inte alltid att man sitter säkert. Ibland kan man vara lite orolig för om man får en dipp några veckor så kan det kännas som att de ger upp direkt.

Och löser ut en billig gubbe?

– Billig gubbe? Haha! Jo, men jag håller med ... det är ju inga pengar för dem att lösa ut mig. Men jag trivs jättebra och lever i nuet. Både jag, min fru Sara och sonen Charlie trivs väldigt bra. Sen är det klart att man saknar Göteborg, det gör man alltid.

ANNONS

Trots en rejäl tidsskillnad så håller Gustav Svensson fortfarande örnkoll på sitt gamla lag.

– Jag sätter klockan och går upp även om det är väldigt sent. Det gör jag alltid. Jag har många nära vänner i Blåvitt och klubben hade varit speciell för mig även om jag inte hade haft några vänner där.

ANNONS