Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski. Bild: ANDREA STACCIOLI

Svenskstjärnan om tuffa tiden: ”Ingen visste om det”

Dejan Kulusevski skrev på för en flytt till Juventus efter succén i Parma – då kom tunga formsvackan. Nu berättar 20-åringen om anledningen till den tunga perioden.
– Det blev verkligen kaos. Det kändes som kroppen lade av, säger Kulusevski till SVT.

ANNONS
|

Dejan Kulusevski har imponerat sedan coronauppehållet tog slut. Fem mål och två assist på 13 matcher för Parma i Serie A är hans facit och 20-åringen ser med spänning fram emot att ansluta till Juventus som han blev klar för i januari.

Men perioden innan coronapandemin satte fotbollen på paus var det desto tyngre för det svenska stjärnskottet. Han skrev visserligen på kontraktet med storklubben, men på planen var det desto jobbigare.

Nu berättar han varför.

I en intervju med SVT avslöjar Kulusevsi att han spelade trots stora skadeproblem.

– Otroligt tufft, verkligen. Jag kunde inte träna, men jag spelade matcher på smärtstillande. Ingen visste om det här. Jag gjorde inte så mycket poäng under de här matcherna eftersom jag var kanske 30 procent frisk och hade svårt att ta på mig skorna innan match, säger Kulusevski till SVT.

ANNONS

Det var en ljumske som var anledningen till bekymren.

”Man blir nervös”

– Det blev verkligen kaos. Det kändes som kroppen lade av. Jag kunde inte lyfta benen och det gjorde ont när jag sov.

Skadan gjorde såklart att hans spel påverkades negativt vilket blev en mental belastning.

– Om det är något som inte fungerar i kroppen så blir man nervös, för du har inga svar. Den hjälpen jag fick var inte tillräcklig och den fungerade inte. Om man inte kan springa så blir det svårt att spela. Du spelar i Serie A, men kan inte accelerera och då är det väldigt svårt att vara bra, säger Dejan Kulusevski till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS