Svenskstjärnan om hatet: "Det är roligt"

ANNONS
|

Han är hetast av landslagssvenskarna och toppar Bundesliga med sitt RB Leipzig. Emil Forsberg har stått för en lysande höst i Tyskland och har fått mycket beröm. På hemmaplan växer intresset rejält för lagets framfart.

– I alla fall i Leipzig har det växt otroligt mycket. Jag tror att det är samma sak i hela Tyskland. Vi har mycket folk på varje träning, det är många som vill ha intervjuer och som vill veta vad det är som ligger bakom och så vidare. Det är klart att det har blivit otroligt mycket större nu än vad det var innan, säger han i podcasten Lundh.

ANNONS

Men laget som sponsras av Red Bull får rejält med hat så fort de spelar på bortaplan. Något som Forsberg har märkt av.

– Vi möts av otroligt mycket hat. Men som fotbollsspelare triggas man av det, man tycker att det är roligt. Men jag vill inte spela inför läktare där folk bara står och skriker på en i 90 minuter. Jag älskar att gå ut till matcher där det är hetsig men ändå bra stämning, och nu får man göra det i varje match. Det är roligt. Det är klart att man inte vill känna hat, men som fotbollen är… Det är samma sak när Real Madrid möter Barcelona, det är rivalitet och lite hat. Det är som det är. Jag tycker att det är roligt, och det är bara att gå ut och köra.

I podcasten Lundh på Fotbollskanalen får Emil Forsberg frågan om hur det kändes, när supportrar stormade in på deras hotell.

– Det är klart att man tänker efter lite, vad som hade hänt om de fått tag på en. Men vi har bra säkerhet, det här var en engångsgrej där det hände. Sedan dess har det varit ganska lugnt. Men det är klart att man ändå tänker till när en sådan grej händer. Det är tragiskt, men det är som det är. Man har vant sig vid det nu när man spelare i Red Bull.

ANNONS
ANNONS