Svenskorna slår tillbaka mot Kanadas utspel: "Hade de inte gjort"

Vissa kanadensiska spelare menade att Sverige vann orättvist och att Kanada vinner fyra av fem matcher mot Blågult. Dagen efter åttondelsfinalen svarade de svenska spelarna på utspelen.
– Det får stå för dem – men vi vann matchen, säger Nathalie Björn.

ANNONS
|

Sverige skickade Kanada ur VM efter seger 1–0 i åttondelsfinalen på Parc de Princes. Efter matchen var det av förklarliga skäl besviket i det kanadensiska lägret. Några spelare menade även att Sverige vann orättvist, att blågult hade tur och att Kanada hade vunnit fyra av fem matcher lagen emellan.

– Det känns så oerhört tungt. Det känns inte rätt att Sverige vann, sa Christine Sinclair i den mixade zonen efter slutsignalen.

Anfallaren fortsatte sedan hävda att Kanada vanligtvis hade vunnit fyra av fem matcher mot blågult. Hennes lagkompis Janine Beckie fyllde på med att tycka att Sverige hade tur i samband med målet.

ANNONS

Dagen efter fick några av de svenska spelarna frågor om hur de såg på de kanadensiska kommentarerna.

Elin Rubensson skrattar till när hon hör om utspelen.

– Ha! Det kan stå för dem. Vi vann matchen.

Hon fortsatte med att kommentera citatet om att Kanada hade vunnit fyra av fem matcher.

– Mm … , men vi vann matchen, säger hon och ler.

"Det hade de inte gjort"

Nathalie Björn fyller i.

– Det hade de inte gjort.

Hon fortsätter:

– Det får stå för dem. Men vi vann och vi är vidare.

Magdalena Eriksson tror att man ska ta citaten med en nypa salt – då de uttalats i stort sett direkt efter att Kanada åkt ur VM.

– Det får stå för dem. Det är deras syn på matchen och det är mycket känslor för dem direkt efter. De tycker väl att de tryckte på i slutet, men jag håller inte med. Jag tycker att vi skapade de hetare målchanserna. Förutom straffen hade de inte så mycket, men det är ett jättebra landslag, Kanada, och det visste vi innan också.

ANNONS