Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Svenskinvasion väntar i Holland

Femtusen svenska fans väntas till den sista VM-kvalmatchen mot Nederländerna i Amsterdam. – Vi har nog bokat upp alla kanalbåtarna i hela Amsterdam. Det blir en blågul ”båtmarch", berättar Göran Frisk, styrelseledamot i Camp Sweden.

Janne Andersson-effekt eller inte; intresset för det svenska herrlandslaget i fotboll är större än på länge. Något som märkts av under jakten på en biljett till VM i Ryssland. Inför kvalmatchen hemma mot Luxemburg, den sjunde oktober, har svenskarna gått man ur huse och ett publikrekord på nationalarenan i Solna kan vara att vänta.

– Det är fantastiskt. Vi har aldrig, aldrig varit med om ett liknande biljettryck till en match av en liknande kategori, sa förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SvFF:s hemsida.

LÄS OCKSÅ: Publikrekordet kan slås mot Luxemburg

"Vi har nog bokat upp alla kanalbåtarna"

Svenskarnas intresse av att följa landslaget stannar inte innanför den svenska gränsen och när det är dags för Sveriges sista VM-kvalmatch på Amsterdam Arena väntar en blågul invasion.

– Det är ju ofta ett enormt tryck, men vi förväntar oss uppemot femtusen gulfärgade supportrar, säger Göran Frisk, styrelseledamot i Camp Sweden.

Om man, den tionde oktober, befinner sig i Amsterdam kommer det inte gå att ta miste på vilka det är som är på besök.

– Man kommer kunna se flera tusen av de här supportrarna på kanalbåtar i Amsterdam under matchdagen. Vi har nog bokat upp alla kanalbåtarna i hela staden. Det blir en blågul ”båtmarch”, skrattar han.

Bästa bortaföljet under kvalet

Femtusen supportrar är en mycket väl godkänd siffra, VM-kvalets bästa siffra dessutom.

Under bortamatchen mot Frankrike (2016) var det omkring ettusenfemhundra personer som tog sig till Paris. En sämre siffra som förklaras med att det var tidigt i VM-kvalet, samt att EM precis hade spelats.

En stor anledning till att det kommer så många till Holland kan vara att matchen är avgörande i Sveriges jakt på en VM-biljett. Göran Frisk vill inte kalla det en "Janne-effekt".

– Det är jättesvårt att säga. Men det är klart att det pratas positivt om Janne Andersson och vad han har gjort. Sen är det ju så att resultaten styr väldigt mycket. Det har ju gått rätt bra nu den senaste tiden och då ökar ju intresset.