Paulina Nyström är klar för Juventus. Arkivbild.
Paulina Nyström är klar för Juventus. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Svenskgänget växer – Nyström klar för Juventus

Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson försade sig och sade att Paulina Nyström hade skrivit på för Everton.
Den 22-åriga Göteborgaren dementerade det.
Nu står det klart att Nyström är klar för italienska Juventus.

ANNONS
|

Paulina Nyström växte upp i Askim och tog sina första fotbollskliv i Askims IK innan hon tog steget vidare till Hovås Billdal 2014 för att sedan spela i elitettan 2015 med samma klubb.

Det stora genombrottet kom förra säsongen i den allsvenska klubben Eskilstuna United. Med Nyströms framfart i den svenska högstaligan kunde inte den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson hålla anfallaren utanför landslagstruppen när Sverige åkte på läger till Portugal i januari i år.

Under landslagets läger på Algarvekusten berättade Gerhardsson att Nyström hade skrivit på för Super League-laget Everton. Någon sådan övergång hade dock inte presenterats, och enligt Nyström själv stämde det inte alls.

ANNONS

– Everton är en fin klubb, men jag har inte skrivit på något kontrakt, det har jag inte gjort. Det stämmer inte riktigt. Jag har inte sajnat, sade Nyström då.

Nyströms version visade sig stämma. Juventus meddelar nu att Nyström, som gjorde tio mål i damallsvenskan förra året, är klar för den italienska storklubben.

Kontraktet sträcker sig till den 30 juni 2025.

I Juventus blir hon lagkamrat med svenskorna Linda Sembrant, Amanda Nildén och Evelina Duljan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS