Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Svensken vet statusen på Zlatans knä

Han sitter inne på kunskap en hel fotbollsvärld skulle betala stora summor för att få reda på. Den svenske läkaren Markus Waldén vet hur länge Zlatan Ibrahimovic förväntas vara borta från spel. – Jag vet statusen på Zlatans knä, men det är inget jag kan uttala mig om, säger han till Expressen.

Det var i Europa League-matchen mot Anderlecht som Zlatan Ibrahimovic skadade korsbandet – eller korsbanden – i höger knä. Skadan visade sig vara svenskens värsta i karriären. Enligt vissa uppgifter var det till och med osäkert om han skulle kunna fortsätta spela. 

Men efter operation i USA och rehab i cirka två månader vittnar Ibrahimovics sociala medier om att han återhämtar sig snabbt. Han har redan lagt ut två filmer där han tränar med boll. En som vet bättre än de flesta hur nära "Ibra" egentligen är en comeback är den svenske läkaren Markus Waldén.

– Jag vet statusen på Zlatans knä, men det är inget jag kan uttala mig om eftersom varken Manchester United eller Zlatan berättat om skadan, säger han i en intervju med Expressen

"Finns skador man väljer att mörka"

Hur kan en svensk läkare känna till något som en av världens största klubbar gjort sitt bästa för att mörka? Jo, Markus Waldén deltar i en forskningsgrupp som med Uefas stöd undersöker knäskador som drabbar europeiska toppspelare. 

– Det brukar bli ganska offentligt när det handlar om de här superstjärnorna, eftersom det är många frågor. Men det finns alltid skador som man väljer att mörka, säger han. 

"Är nog en PR-grej"

Att en återkomst skulle vara nära förestående håller han dock för otroligt. Även om filmerna på sociala medier spelar på att en comeback ligger runt hörnet.

– Det är inget vi brukar rekommendera, det är lite tidigt. Jag tror nog att hans sjukgymnast stod sidan om. Det är nog en PR-grej, säger Waldén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.