Svensken erbjöds muta för att köpa stjärnan: "Maffiametoder"

ANNONS
|

Fotbollen i den yppersta världseliten är långt ifrån rumsren. Om man trodde något annat ger Björn Andersson, nu scout i Bayern München, en inblick i det stundtals smutsiga spel som pågår bakom lyckta dörrar runt Europas största klubbar. I podcasten Lundh berättar Andersson om att han blivit erbjuden pengar och att han om han tackat ja kunnat haft "Några hus nere vid kroatiska kusten".

– Jag har ju själv blivit erbjuden pengar, om jag tar den och den spelaren till Bayern. Till exempel kommer det agenter och säger ”se till att den här spelaren kommer till München så ska du få det” och så men jag har betalt från Bayern och det är mitt jobb. Jag har aldrig som tur är stigit in på den sidan. Då är man fast. Det vet ju alla som håller på i den här branschen att den är ju inte alltid vit om man säger så, säger Andersson

ANNONS

"Haft en för romantisk bild"

Svensken säger att han aldrig tackat ja till en muta. Han har heller inte rapporterat dem till någon högre instans.

– Man har haft en lite för romantisk bild av fotbollen. Men jag har insett det med åren att det här är showbiz och det får man inte glömma bort. Det handlar om affärer, säger han.

"Min uppgift är inte pengar"

Det är framförallt spelare med ett förflutet i kroatiska Dinamo Zagreb som nämns av Björn Andersson i podcasten. Bland annat ska han ha erbjudits mutor för att ta spelare som Luka Modric, Vedran Corluka och Eduardo till Tyskland.

– Min uppgift är ju inte pengar, min uppgift är att bedöma spelarna. Jag skulle aldrig ge mig in på den biten, det är ju maffiametoder. Det vet ju alla. I Sydamerika är det ju inte en agent utan spelarna ägs av fyra-fem agenter, eller så kallade agenter, säger han.

ANNONS