Svenske succékaptenen sparkas

ANNONS
|

Under torsdagen kom beskedet från svenska fotbollförbundet. U21-landslagets förbundskapten, Håkan Ericson får lämna posten som förbundskapten efter sommarens EM-slutspel i Polen. han erbjuds ingen förlängning av förbundet.

– När vi tittade på frågan och hade samtal och diskussioner så känner vi inom Svenska Fotbollförbundet att där vi befinner oss nu är det rätt att byta förbundskapten när avtalet löper ut, säger förbundets generalsekreterare Håjan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Ericson själv är besviken över beslutet men menar att det inte rör sig om något avsked.

–Jag har inte fått sparken. Men en fortsättning är inte aktuell. Det är ingen överenskommelse som vi har nått i samråd, att det skulle vara dags att hoppa av. Det är ett samråd att det är dags att hoppa av. Det är ett beslut från fotbollsförbundet. Det är klart jag är besviken. Jag får inte vara kvar, säger Ericson, säger han till Sportbladet.

ANNONS

När kontraktet går ut så har han varit förbundskapten för U21-landslaget i sex år. Höjdpunkten är givetvis EM-guldet för snart två år sedan.

– Håkan Ericson och U21 har firat väldigt fina framgångar, liksom hela vår landslagsverksamhet på ungdomssidan. Vi är mer framgångsrika än på mycket länge och framtiden ser ljus ut. Det har Håkan Ericson i allra högsta grad bidragit till, säger Håkan Sjöstrand.

Arbetet med att rekrytera Håkan Ericsons efterträdare börjar efter årsskiftet.

ANNONS